• Duurzaam, gasdicht en sterker dan staal
  • Messing en Innovatiekracht dat is Reinventing Brass
  • Designoplossingen naar uw ontwerp
  • Onze flexibiliteit is uw winst
  • Warmpersen, een sneller en goedkoper procedé

Innovatie bij Wetering Metaalperswerk

2013-05-28
Innovatie bij Wetering Metaalperswerk

INNOVATIE BIJ WETERING METAALPERSWERK
Messing met dezelfde sterkte als RVS

Wetering Metaalperswerk is uw nummer 1 partner in innovatieve oplossingen in non-ferro legeringen; messing met dezelfde sterkte als RVS. Graag informeren we over de laatste ontwikkelingen binnen ons continu vernieuwende bedrijf:
Binnen Wetering is Quick Response Manufacturing geïntroduceerd als onderdeel van de strategie. Daarnaast heeft Wetering veel energie gestoken in innovatieve ontwikkel- en productietechnieken, zoals FEM-productsimulatie en Additive Manufacturing. Naast meer traditionele messinglegeringen verwerkt Wetering tegenwoordig ook nieuwe materialen als hoogsterke, loodvrije legeringen en zijn de eerste producten uit aluminium geproduceerd. Tot slot is in mei 2013 onze hoofdpers ‘’Big Mama’’ in gebruik genomen.

Wetering Founding Father van het QRM-centrum
Binnen het gedachtegoed van Lean is de Quick Response Manufacturing-stroming ontstaan (QRM). QRM richt zich op het beperken van tijdverlies en het verkorte van de integrale doorlooptijd. Rajan Suri, professor aan de University of Wisconsin, is de grondlegger van deze stroming.

QRM is met name geschikt voor klantorder gestuurde bedrijven met een grote variatie in opdrachten en aantallen en benut variabiliteit als voordeel in plaats van beperking. QRM stelt Wetering in staat snel en efficiënt hoogwaardige producten uit non-ferro legeringen te produceren.
Wetering is Founding Father van het QRM-centrum aan de Hogeschool Arnhem en Nijmegen. Het QRM-centrum levert een actieve bijdrage aan het opbouwen en verspreiden van kennis over QRM en praktische ervaringen bij de implementatie en toepassing hiervan.

Innovatieve ontwikkel- en productietechnieken & Wetering
Productsimulatie & Additive Manufacturing
Onze Engineers zijn opgeleid in productsimulatie waarmee het productieproces en eindproduct wordt gesimuleerd. Hiermee is vooraf duidelijk waar aanpassingen gedaan moeten worden voor een perfect eindproduct en wordt de time to market verkort. Door Additive Manufacturing kan uit het 3D-model een eerste sample worden gemaakt in kunststof of metaal. Indien gewenst kan direct een warmpersmatrijs worden gebouwd, waarmee het mogelijk is snel op te schalen naar serieproductie. Het proces van CAD (Sollid) naar compleet bewerkte messing vindt binnen een tijdsbestek van 4 weken plaats.

Excenterpers ‘’Big Mama’’
Door Wetering is een grote investering gedaan in een nieuwe excenterpers, de ‘’Big Mama’’. Deze pers doet zijn naam eer aan met een installatiegewicht van circa 92 ton en een maximale slagkracht van 550 ton. Met de geavanceerde pers kan Wetering op zeer nauwkeurige wijze grote, complexe producten warmpersen. Door gebruikmaking van de laatste generatie hol-pers techniek wordt een optimaal materiaalgebruik en minimale nabewerking gegarandeerd.

Voordelen voor u als klant
Als innovatief bedrijf zijn we in staat u als klant veel voordelen te bieden: – Wetering fungeert als verlengstuk van uw productontwikkeling en biedt een snelle en geavanceerde productcreatie – Engineering van complexe producten; door middel van productsimulatie wordt een optimaal productontwerp gemaakt inclusief alle benodigde tooling; – Creatie via Rapid Prototyping: door Additive Manufacturing worden eerste samples van producten geproduceerd – Door Rapid Manufacturing verzorgen we seriematige productie uit gereedschap binnen 4 weken tijd – Wetering staat voor hoge kwaliteit en leverbetrouwbaarheid

Our flexibility serves your ability to be a winner
Wilt u weten wat Wetering voor u kan betekenen in het produceren van uw klantspecifieke producten kunt u contact opnemen met onze Sales Manager Ruud van der Vleuten per e-mail of telefonisch op 06-13012515.

© Copyright 2014 metaalperswerk van de Wetering B.V.