• Duurzaam, gasdicht en sterker dan staal
  • Messing en Innovatiekracht dat is Reinventing Brass
  • Designoplossingen naar uw ontwerp
  • Onze flexibiliteit is uw winst
  • Warmpersen, een sneller en goedkoper procedé

Vialle Euro 6.

2012-02-14
Vialle Euro 6.

Minder fijnstofuitstoot Vialle Euro.6 door messing oplossing

Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, J. Atsma, heeft enthousiast gereageerd op Vialle’s demonstratie van de eerste LPG Euro-66 direct injectie-auto. Deze primeur vermindert niet alleen de CO2-uitstoot met ruim 10%, maar vooral de fijnstofuitstoot met ruim 99% tot een nauwelijks meetbaar niveau. Wetering leverde met een gasdichte messing oplossing een belangrijke bijdrage aan deze doorbraak. Wetering heeft de industrialisatie van Fuel Selector Unit (‘FSU’), het belangrijkste onderdeel van het LPdi systeem, in opdracht van Vialle uitgevoerd.

Dhr. Atsma was erg optimistisch gestemd over het feit dat Vialle en Wetering goede voorbeelden zijn van ondernemingen die continue innoveren rondom de fijnstofproblematiek. “Vialle en Wetering hebben samen een product ontwikkeld voor het terugdringen van fijnstof in binnenstedelijke gebieden”.

Vialle Alternative Fuel Systems is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie, en distributie van milieuvriendelijke gaseous fuel systems waaronder unieke gepatenteerde vloeibare LPG-systemen voor auto’s. Vialle’s technologie en systemen worden wereldwijd ingezet zowel door autofabrikanten, als in de after-market.
Wetering is als bedrijf gespecialiseerd in messing oplossingen. Directeur Jeroen Rondeel is blij dat Vialle open stond voor een non-ferro toepassing; “wij merken zo nu en dan nog dat bedrijven niet meteen denken aan messing, omdat men soms te weinig weet van de mogelijkheden van dit materiaal. Maar gelukkig was men bij Vialle vrij snel overtuigd van de sterke kwaliteit om zowel gasdicht af te sluiten, als ook de sterkte van het materiaal. Bovendien zijn wij gewend om om te gaan met de strenge kwaliteitsnormen in de automotive industrie”.

Diverse toonaangevende automerken gebruiken in toenemende mate zuinige direct-injectie motoren. Tot deze automerken behoren oa. VW-Groep, BMW, Mercedes, Ford, Hyundai en Kia. LPdi vermindert de uitstoot, zodat dure en complexe aanpassingen aan deze motoren niet meer nodig zijn. Hiervoor is dus geen roetfilter nodig. Meer info is te vinden op: www.vialle.nl en
www.ministerievaninfrastructuurenmilieu.nl

© Copyright 2014 metaalperswerk van de Wetering B.V.